Behandeling faalangst

Coaching / therapie of begeleiding & training?

Er zijn veel aanbieders voor het behandelen van faalangst of het krijgen van meer zelfvertrouwen ;commerciële bedrijven zoals trainingsbureaus en coaches of instanties zoals de GGZ en stichtingen die fobieën en dwangmatigheden behandelen.

Aanmelden voor een behandeling of coachingstraject is niet altijd gemakkelijk. Je moet eerst een drempel over, waarbij angst, spanning en/of nervositeit weer vervelend de kop op kunnen steken. Als je op de CoachCircle banner hieronder klikt, kom je op een website uit die bestaat uit een netwerk van coaches waar je volledig vrijblijvend een 1ste vraag kunt stellen. Abosluut het proberen waard dus. Het 1ste gesprek met de coaches van je voorkeur is altijd gratis en vrijblijvend via die website namelijk.

Netwerk van Coaches

Toch loont het om die eerste stap richting een coach of begeleider te nemen. De druk van een persoonlijke uitdaging kan soms zwaar zijn. Met coaching is er iemand die je begrijpt, motiveert en steunt en dat geeft kracht en vertrouwen. Daarnaast is coaching actiegericht. Je kunt veel boeken lezen over faalangst en kennis opdoen, maar het gaat er juist om die kennis toe te passen, want anders heb je er nog niets aan. Daarnaast geldt dat wat voor de meesten van toepassing is niet voor iedereen hoeft te gelden. Coaching is gericht op iemand unieke persoonlijkheid en gedrag en daarmee is het behaalde resultaat echt van toepassing op jou zelf.

Coaching, training & therapie ondersteunen dus bij het werken aan persoonlijke en/of professionele groei & ontwikkeling. het uitgangspunt hierbij is om jou als cliënt te stimuleren het beste in jezelf wakker te maken en hen begeleiden om kleur te bekennen t.a.v. hoe & wie je nu wil zijn. Waar kun je dan zoal aan denken?

Individuele therapie /  rationeel emotieve therapie

Gedachten
Deze cognitieve therapie richt zich op het bewust worden van de eigen basisovertuigingen en het uitdagen en veranderen daarvan. Doel is dat je je een nieuwe filosofie eigen maakt die je niet belemmert maar juist stimuleert in het werken aan je eigen doelen.

Gedrag
Naast het veranderen van gedachten is het belangrijk om ook gedrag te veranderen. Gedragsoefeningen kunnen oude starre overtuigingen doorbreken.

Ontspanning
Ten slotte kun je ook baat hebben bij ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Humor
Wie kan lachen, kan ook relativeren. Humor helpt je om op een andere manier naar je zelf en naar je situatie te kijken.

Al met al zal een therapeut of coach, die gespecialiseerd is op het gebied van faalangst, ervoor zorgen dat jij minder last hebt van weinig zelfvertrouwen en hierdoor ook minder angstig bent. Door te werken aan je overtuigingen krijg je het inzicht dat nodig is om het probleem als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Je zult het probleem nog herkennen, maar het zal je niet langer raken. De bewezen toegevoegde waarde van coaching zul je direct vanaf het begin ervaren.

Werken aan zelfvertrouwen is een goede investering als je meer uit de momenten in het leven wilt halen. Dit hoef je niet alleen te doen hier zijn trainingsinstituten voor die hierin gespecialiseerd zijn en met de juiste oefeningen zowel persoonlijk als in groepen, 1 op 1 coaching je een heel eind op weg kunnen helpen om je zekerder over jezelf te voelen. Zelfvertrouwen kan hierbij helpen zodat je meer vertrouwen krijgt in de gedachten die je hebt en deze ook sneller zult en gaat uitvoeren. Hierdoor zal je wilskracht toenemen en zul je jezelf kunnen motiveren om deze gedachten om te zetten in ACTIES!

 

Bekijk video's over faalangst