Werkt een Faalangsttraining eigenlijk wel?

Wat is faalangsttraining, hoe werkt het en helpt het je verder? Uitleg wat een training om faalangst te verminderen omvat en welke mogelijkheden er verder zijn om angst om te falen aan te pakken. Jan Heering Faalangst Expert

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben Mental Coach en mijn specialisatie is het snel oplossen
van angst om te falen.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over aanpakken en oplossen van een groot aantal
angsten, waaronder angst om te falen, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik van velen die last hadden van faalangst geholpen om hun angst vlug achter zich te laten.

Ik zal, nadat ik een uitleg heb gegeven van wat trainingen om faalangst te verminderen inhouden, uiteenzetten wat de onderliggende reden van je faalangst is en hoe je deze oorzaak van je angst kunt verhelpen.


Faalangsttraining
Dit type trainingen zijn ontwikkeld voor diegene die actief aan te slag willen om hun faalangst te verminderen.

Ben je faalangstig, dan kan het problematisch zijn voor je om aan iets nieuws te beginnen. Je hebt last van weinig zelfvertrouwen en hebt de neiging om jezelf te onderschatten. Daarnaast ben je mentaal snel uit balans en trek je commentaar van anderen te erg aan.

Begint je angst op te spelen dan wordt je rood, krijg je last van hartkloppingen, heb je last van maag- of darmklachten, beginnen je handen te trillen en kan je last krijgen van opkomend hoofdpijn.

Wanneer je moet presteren onder druk lukt het je niet meer om de juiste woorden te vinden, je kunt gaan stotteren, je raakt in de war of je kunt helemaal niets meer bedenken omdat het je niet meer lukt om na te denken.

Je focus ligt op de mogelijkheid dat het wel weer een debacle zal worden. Doemscenario’s spelen zich dan ook regelmatig in je hoofd af.

Mocht het weer misgaan, dan reken jij het jezelf aan. Evalueren van jezelf doe je dan afbrekend, zonder rekening te houden met je goede punten.


Faalangsttraining – wat omvat dit type trainingen?
Er worden een groot aantal trainingen in faalangst reductie aangeboden. Hierbij is er een grote diversiteit in de tainingslesstof.

Meestal wordt ingegaan op de volgende zaken

  • Het herkennen van emoties en hoe je zo effectief mogelijk met deze emoties kunt omgaan

  • Bewustwording van irreële denkbeelden die tegen je werken en blokkeren, en hoe deze denkbeelden te veranderen zodat deze je kunnen helpen om betere te presteren

  • Introductie in methodes om je te ontspannen en hoe deze toe te passen

  • Technieken om zelfverzekerder te worden

  • Bewustwording van jouw sterke puntenFaalangsttraining – trainingsduur en kosten
De meeste trainingen om faalangst te verminderen bestaan uit 10 of 11 bijeenkomsten. Je bent dus door het volgen van zo’n training niet heel snel verlost van angst om te falen.

De investering in dit type trainingen zijn vaak aan de hoge kant. Ik heb een onderzoekje gedaan en heb gemerkt dat de kosten wel tot € 875,- kunnen zijn.


Faalangsttraining alternatief
Er worden veel zaken besproken en aangepakt tijdens trainingen voor faalangst. Aan één aspect wordt echter voorbijgegaan. Namelijk het oplossen van de eigenlijke oorzaak van faalangst.

De oorzaak van angst om te falen ligt namelijk bij onverwerkte emoties en de verstoringen die deze emoties in het energiesysteem van je lichaam tot gevolg hebben.

Omdat de trainingen hier aan voorbij gaan duren de trainingen relatief lang en is het lang niet altijd zo dat je van je angst af bent na het volgen van zo’n training. Veelal heeft de training tot gevolg dat je angst enigszins beperkt wordt.

Als gevolg van de verstoringen in je energiesysteem krijg je last van angsten. Deze angsten spelen iedere keer weer op omdat alles wat je doet om je angst te voorkomen en verminderen niet helpt. Je lost immers de oorzaak van je angst niet op.

En daardoor hebben trainingen om faalangst te verminderen ook zoveel tijd nodig terwijl er weinig resultaat wordt geboekt.

Worden echter de energetische verstoringen die je angst veroorzaken verholpen, hetgeen relatief vlug en eenvoudig gaat, dan ben jij van je angst verlost.


Er is een oplossing om snel je faalangst op te lossen, namelijk…


Klik Nu hier voor oplossingen
om snel je faalangst
aan te pakken

Faalangsttraining Home

Faalangst Kenmerken Wat is Faalangst Faalangst Therapie
Omgaan Met Faalangst Faalangst Tips Sociale Faalangst
Faalangst Overwinnen Faalangst Reductie