Faalangst Volwassenen snel opgelost

Heb je last van faalangst volwassenen? Je angst kan gelukkig snel worden opgelost. Ik zal uitleggen wat de symptomen van deze angst zijn, waardoor je angst ontstaat en hoe angst om te falen kan worden opgelost. Jan Heering Faalangst Volwassenen Expert

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben Mental Coach en mijn specialisatie is het snel oplossen
van angst om te falen.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over aanpakken en oplossen van een groot aantal
emotionele klachten, waaronder faalangst, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik van velen die last hadden van faalangst geholpen om hun angst vlug achter zich te laten.

Er is sprake van faalangst wanneer je irrationeel bang bent om te falen. Of als jij blokkeert als ten gevolge van je angst.

Ik zal in het kort uitleggen waaraan je faalangst kunt herkennen en wat de oorzaak is van deze angst en hoe jij je angst kunt oplossen.

Faalangst volwassenen symptomen


Je angst om te falen gaat opspelen wanner je moet presteren, waarbij je (en dat is misschien nog het ergste) beoordeeld gaat worden.

Je hebt een negatief zelfbeeld. Het is moeilijk voor je om de goede en sterke punten van jezelf te zien. Wanneer je een compliment krijgt, dan is heel lastig voor je om het compliment in ontvangst te nemen.

Lang van te voren begin je het al benauwd te krijgen. Je hebt last van gedachtes die je tegenwerken zoals ‘Deze keer zal het mij weer niet lukken.’ Of ‘Ik heb vast weer last van een black-out.’

Je gaat uitstelgedrag vertonen. Je zoekt afleiding om maar niet met de komende prestatie geconfronteerd te worden. Door dit uitstelgedrag kom je echter onder een nog hogere druk te staan. Waardoor de kans dat je (weer) niet goed kunt presteren nog groter wordt.

Door de spanning krijg je last van slaapproblemen. De gedachtes blijven door je hoofd spoken. Hoezeer jij ook je best doet om deze gedachtes weg te stoppen.

Is het bijna zover, dan begin je last te krijgen van buik- of maagpijn en moet je vaak naar het toilet. Het kan ook zo zijn dat je last begint te krijgen van hoofdpijn.

Wanneer het zover is en je moet presteren, dan voel jij je hart op hol slaan, je krijgt het warm en kunt zelfs rood gaan worden. Je begint te transpireren. Je kunt niet meer uit je woorden komen.

Het lukt je dan niet meer om helder te denken. Het kan zelfs zo zijn dat je door je faalangst een black-out krijgt waardoor je helemaal niets meer weet.

Als gevolg van je angst presteer je ver onder je niveau.Wat niet helpt om faalangst volwassenen op te lossen


Over je angsten praten kan opluchten, als je er al over durft te praten. Echter, alleen maar praten over je angst lost niets op. De volgende keer dat je moet presteren heb je wederom last van je angst.

Proberen je angsten te onderdrukken werkt alleen maar tegendraads. Je angsten worden hierdoor heviger en heviger.

Op begeleiding van een psycholoog zit je waarschijnlijk niet te wachten. Een behandeltraject duurt vaak lang. Er kan sprake zijn van een psychisch pijnlijk proces door gebruik van Exposure (blootstelling) techniek. En de uitkomst is hoogst onzeker.

De meeste alternatieve geneeswijzen en middelen werken dikwijls langzaam.

Faalangsttrainingen duren lang, tot wel 12 sessies. De kosten van dit soort trainingen zijn zeer hoog, tot wel € 925-, en de uitkomst van deze trainingen is hoogst onzeker. De kans is groot dat je angst na het volgen van een faalangst training alleen maar iets minder is geworden.Faalangst volwassenen – de oorzaak


De hierboven genoemde methodes om iets aan je angst om te falen te doen werken niet of slechts een beetje omdat de onderliggende oorzaak van je angst niet wordt opgelost.

Na velen jaren van onderzoek is het nu duidelijk geworden dat faalangst wordt veroorzaakt door onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties liggen te grondslag aan het ontstaan van verstoringen in het energetisch systeem van je lichaam.

Deze verstoringen in het energetisch systeem zijn de reden dat jij je angst iedere keer weer gaat voelen. Je angst zit als het ware opgesloten in je lichaam en kan niet weg.

De verstoringen zijn de reden dat alles wat jij doet om je faalangst achter je te laten niet werkt. Want alles wat je doet is niet gericht op het oplossen van je angst. Het is slechts een poging om de symptomen te bestrijden.

Dit is dan ook de reden dat jij last blijft houden van je angst totdat de verstoringen in jouw energetisch systeem zijn verholpen.

Worden de energetische verstoringen verholpen, dan ben jij van je angst om te falen verlost.


Er is een oplossing om snel en eenvoudig je faalangst volwassenen op te lossen, namelijk…Klik Nu hier voor oplossingen
om faalangst volwassenen
snel aan te pakken

Faalangst Home

Faalangst Volwassenen Disclaimer

Faalangst Kenmerken Wat is Faalangst Faalangst Therapie
Omgaan Met Faalangst Faalangst Tips Sociale Faalangst
Faalangst Overwinnen Faalangst Reductie Faalangsttraining
Negatieve Faalangst Faalangst Volwassenen Cognitieve Faalangst
Faalangst Symptomen Hulp bij Faalangst Faalangstig Faalangst Behandeling
Motorische Faalangst Examenvrees