Wat Is Faalangst?

Wat is faalangst?
Letterlijk is de betekenis ‘angst om te falen’. Je bent bang dat ondanks een goede voorbereiding het toch op een fiasco zal uitlopen. Jan Heering Faalangst Expert

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben Mental Coach en mijn specialisatie is het snel verhelpen
van angst om te falen.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over aanpakken en oplossen van een groot aantal
emotionele klachten, waaronder angst om te falen, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik van vele faalangstigen hun angst om te falen verholpen.

Ik leg hier uit wat faalangst is, hoe je deze angst kunt herkennen, wat de oorzaak is en, nog belangrijker, hoe je deze oorzaak van jouw angst om te falen vlug kunt oplossen.


Wat is faalangst – de symptomen
Angst om te falen gaat opspelen wanneer je een bepaalde taak moet volbrengen. Wanneer je moet presteren. En waarop mensen je gaan beoordelen.

Voorbeelden van die taken zijn onder andere: rijexamen, een proefwerk op school, spreekbeurt, tentamen of examen. Het kan ook gaan om zaken die met je werk te maken hebben zoals; het geven van een presentatie of verantwoording dragen voor een belangrijk project.

Lang van te voren heb je last van doemgedachtes. Iedere keer weer zie je voor je dat het weer niet gaat lukken. Je denkt dat het je weer niet zal lukken. Of je verwacht dat je een back-out krijgt waardoor je niets meer weet.

Voordat je de prestatie moet neerzetten krijg je geen hap meer door je keel, kan je last van buikpijn krijgen en kan jij je zelfs misselijk gaan voelen.

Je kunt ook last krijgen van: trillende handen, hoofdpijn, bonzend hart en rood worden.

Het is moeilijk voor je om helder te denken en je te blijven concentreren.

Als gevolg van je angst ligt je prestatie niveau veel lager dan normaal gesproken van je verwacht kan worden.


Faalangst types
Je kunt last hebben van passieve faalangst of actieve faalangst. Bij de eerst genoemde variant stel je de voorbereiding zoveel mogelijk uit en zoek je voortdurend afleiding. Voorbereiden doe je op het allerlaatste moment. Meestal is het gevolg van deze angst, inderdaad, weer gefaald hebben.

Bij de tweede variant, actieve faalangst. Probeer jij je als gevolg van je angst zo goed mogelijk voor te bereiden. Ondanks dat je wel last hebt van de gebruikelijke symptomen als doemdenken en concentratieproblemen kan het je toch lukken om een goede prestatie neer te zetten. Bij deze variant kan je verzanden in details of kan je te perfectionistisch zijn.


Wat is faalangst – de oorzaak
De oorzaak van jouw zoals angst om te falen zijn onverwerkte emoties. Als gevolg van deze onverwerkte emoties en zijn blokkades in het energiesysteem van je lichaam ontstaan.

Deze blokkades in je energiesysteem zorgen ervoor dat jij keer op keer last hebt van die angst om te falen.

Hoezeer jij je ook inspant om je angst om te falen achter je te laten.


Het is mogelijk om de blokkades in je energiesysteem en daarmee je angst om te falen eenvoudig en snel op te lossen. Hoe je dat doet kan je lezen op …..

Klik Nu hier voor oplossingen
om snel je faalangst
aan te pakkenFaalangst Home

Disclaimer

Faalangst Kenmerken Wat is Faalangst Faalangst Therapie
Omgaan Met Faalangst Faalangst Tips Sociale Faalangst
Faalangst Overwinnen Faalangst Reductie Faalangsttraining
Negatieve Faalangst Faalangst Volwassenen Cognitieve Faalangst
Faalangst Symptomen Hulp bij Faalangst Faalangstig Faalangst Behandeling
Motorische Faalangst Examenvrees