1 op 2 heeft faalangst

Volgens psycholoog Jan Verhulst heeft circa 50% van de volwassenen last van faalangst. Waarbij bij 10% of 20% de angst om te falen dusdanig is dat hun werk of privéleven erdoor wordt gehinderd.

Volgens Verhulst is het niet de gebeurtenis die je bang maakt maar maakt de mannier waarop je tegen die gebeurtenis aankijkt dat je last van faalangst hebt.

Op basis van zijn ervaringen met RET (Rationeel Emotieve Theorie) heeft hij een methode ontwikkeld waarmee faalangst aangepakt kan worden.

Volgens RET hebben we denkbeelden die ervoor zorgen dat mensen negatief over zichzelf gaan denken en is faalangst het gevolg hiervan.

De methode die Verhulst heeft ontwikkeld omvat dat je je bewust wordt van de negatieve denkbeelden en deze gaat veranderen. Hij geeft toe dat het niet eenvoudig is om je gedachten te veranderen.

Faalangst aanpakken – hoe dan wel?
Verhulst geeft zelf al toe dat het moeilijk is om je gedachten en denkbeelden te veranderen. Volgens mij is dit niet de manier waarop je angst om te falen moet trachten op te lossen.

Je irreële denkbeelden en negatieve gevoelens zijn het gevolg van verstoringen in het energiesysteem van je lichaam. Los je deze verstoringen op, dan verdwijnen de angst en de ‘vreemde’ denkbeelden.Er is een oplossing om je faalangst snel aan te pakken, namelijk ………..

Klik Nu hier voor oplossingen
voor faalangst overwinnen
Faalangst Home

Disclaimer

Faalangst Kenmerken Wat is Faalangst Faalangst Therapie
Omgaan Met Faalangst Faalangst Tips Sociale Faalangst
Faalangst Overwinnen Faalangst Reductie Faalangsttraining
Negatieve Faalangst Faalangst Volwassenen Cognitieve Faalangst
Faalangst Symptomen Hulp bij Faalangst Faalangstig Faalangst Behandeling
Motorische Faalangst Examenvrees