Kan je Faalangst Overwinnen?Faalangst overwinnen is heel goed mogelijk. Pas de tips die ik je geef voor het overwinnen van faalangst toe en laat je angst om te falen snel achter je.
Jan Heering Faalangst Overwinnen
Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben Mental Coach en mijn specialisatie is het snel oplossen
van angst om te falen.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over aanpakken en oplossen van een groot aantal
emotionele klachten, waaronder angst om te falen, geschreven.

In mijn praktijk heb ik van velen die last hadden van faalangst geholpen om hun angst vlug achter zich te laten.

In dit artikel kan je een aantal tips vinden over hoe jij je angst om te falen kunt verminderen. Daarnaast ga ik in op de onderliggende oorzaak van angst om te falen. Daarnaast geef ik een oplossing hoe jij je faalangst voor eens en altijd kunt oplossen.


Voorkom uitstel
Wanneer jij de voorbereiding voor je uit aan het schuiven bent, ben jij alleen maar bezig om de spanning, die je helemaal niet kunt gebruiken, op te voeren. Het is juist door deze spanning dat je faalangst het je zo moeilijk maakt.

Zorg ervoor dat je, voordat je begint met de voorbereiding, een planning maakt waarbij je tijd genoeg hebt voor deze voorbereiding. Hierdoor ben jij in staat om je zonder extra spanning voor te bereiden.

Vergeet niet te ontspannen
Wanneer je bang bent om te falen bestaat het gevaar dat je te hard werkt om mislukking te voorkomen. Er is niets op tegen om hard te werken aan de voorbereiding. Je moet er echter voor waken dat je wel genoeg ontspanning krijgt. Anders wordt het op een gegeven moment onmogelijk de voorbereiding efficiënt door te komen.

Las met regelmaat een pauze in. Gebruik zo’n pauze om frisse lucht op te doen. Ga bijvoorbeeld een rondje wandelen. Of hardlopen.

Ga niet doemdenken
Wanneer je last hebt van faalangst, dan is de kans groot dat je voortdurend in je gedachten al ziet hoe het fout zal gaan. Betrap jij je erop dat je deze doemgedachtes hebt, probeer ze dan uit te bannen. Deze gedachtes brengen je immers niets.

Stel je doelen hoog genoeg
Het gevaar bestaat dat jij jezelf veel te laag inschat en dat jij daardoor de doelen die je voor jezelf aan het stellen bent veel te laag aan het houden bent. Weet dat je veel meer kunt dan jij nu denkt. Doordat jij jezelf te laag inschat is er een reëel gevaar dat jij nooit op je eigen niveau zult presteren. Dat is toch niet wat jij wilt?


Faalangst overwinnen door de oorzaak aan te pakken


De oorzaak van faalangst te vinden in onverwerkte, onbewuste, emoties. Deze onverwerkte emoties veroorzaken op hun beurt verstoringen in het in het energiesysteem van je lichaam.

Zolang door dit energiesysteem van je lichaam emoties vrij kunnen stromen voel jij je over het algemeen goed. Emoties komen en emoties gaan. Je bent positief en vrij van angst.

Treden er echter verstoringen op in je energiesysteem, dan krijg je last van angsten en sombere gedachtes.

Het is dus van belang dat je gaat beseffen dat je angst om te falen, de doemgedachtes en het uitstelgedrag ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Door deze blokkades in je energiesysteem heb je keer op keer last van je angst om te falen.

De blokkades in je energiesysteem zijn dan ook de reden waarom het onderdrukken van je faalangst niet lukt. Of zelfs averechts werkt. Door dit te doen krijg je alleen maar meer last van je faalangst.


Er is een oplossing om het faalangst overwinnen snel aan te pakken, namelijk ………..

Klik Nu hier voor oplossingen
voor faalangst overwinnen

Faalangst Home

Disclaimer

Faalangst Kenmerken Wat is Faalangst Faalangst Therapie
Omgaan Met Faalangst Faalangst Tips Sociale Faalangst
Faalangst Overwinnen Faalangst Reductie Faalangsttraining
Negatieve Faalangst Faalangst Volwassenen Cognitieve Faalangst
Faalangst Symptomen Hulp bij Faalangst Faalangstig Faalangst Behandeling
Motorische Faalangst Examenvrees