Wat zijn de Faalangst Oorzaken?

Faalangst oorzaken, wat zijn het en hoe los je de oorzaak van angst om te falen op? Ik zal uitleggen wat de onderliggende oorzaak van faalangst is en hoe deze angst snel is op te lossen. Jan Heering Faalangst Expert

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben Mental Coach en mijn specialisatie is het snel verhelpen
van angst om te falen.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over aanpakken en oplossen van een groot aantal
emotionele klachten, waaronder faalangst, geschreven.

In mijn praktijk heb ik van velen die last hadden van angst om te falen geholpen om hun angst snel achter zich te laten.

Ik zal je vertellen welke symptomen angst op te falen heeft en wat de onderliggende oorzaak van faalangst is. Daarnaast zal ik onthullen hoe jij snel van je angst af kunt komen.Faalangst oorzaken en symptomen
De meest voorkomende tekenen van angst om te falen zijn:

 • Je bent bang dat hetgeen je moet doen uitdraait op een fiasco.

 • Je hebt het gevoel dat je de verwachtingen niet kunt waarmaken.

 • Je hebt een negatief beeld van jezelf.

 • Je ziet enorm op tegen de prestatie die je moet gaan leveren.

 • Dat anderen je gaan beoordelen maakt je onzeker.

 • Van te voren slaap je door de spanning al slecht.

 • Van te voren krijg je allerlei gedachtes over wat mis zal gaan.

 • Je zoekt zoveel mogelijk afleiding om maar niet aan de komende presatie te hoeven denken. Door dit gedrag wordt de spanning waaronder je gebukt gaat echter alleen maar hoger.

 • Voordat je moet presteren moet je veel naar het toilet en kan je last hebben van maagpijn of buikpijn.

 • Wanneer je moet presteren dan krijg je last van; overmatig zweten, trillende handen, rood worden, stotteren, niet uit je woorden kunnen komen, of niet meer helder kunnen denken. Of je krijgt een volledige black-out waarbij je niets meer weet.Faalangst oorzaken – soorten faalangst
Angst om te falen wordt verdeeld in 3 types, afhankelijk van waar je bang voor bent. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je last hebt van meer dan één type faalangst.

  Cognitieve faalangst
  Deze angst is gerelateerd aan proefwerken, examens en rijexamens. Van te voren denk je al dat je het toch niet zal kunnen. Door de stress die dit kan opleveren en het bijkomende (uitstel) gedrag wordt het inderdaad heel moeilijk voor je om succes te hebben bij het leveren van de prestatie.

  Motorische faalangst
  Dit type angst komt naar boven wanneer jij je lichaam moet gebruiken. Denk hierbij aan sport. Je angst maakt dat je spieren zich gaan spannen. Het wordt hierdoor onmogelijk voor je om de oefeningen goed uit te voeren.

  Sociale faalangst
  Van deze angst heb je last bij interactie met anderen. Je hebt dan het gevoel te blokkeren. Je hebt onzekere gevoelens die je dwars zitten bij contact met anderen. Je vindt het helemaal niets om aandacht op je gevestigd te hebben. Het gevaar bestaat dat je in een sociaal isolement gaat belanden.Faalangst Oorzaken
Na jarenlang onderzoek te hebben gedaan is het mij duidelijk geworden dat angst om te falen wordt veroorzaakt door onverwerkte emoties.

Deze onverwerkte emoties hebben tot gevolg gehad dat er verstoringen in het energiesysteem van je lichaam zijn ontstaan. Als gevolg van deze verstoringen in je energiesysteem krijg je last van angsten, de bijbehorende symptomen en ‘doem’ gedachtes.

Door de verstoringen zitten je angsten als het ware in je lichaam opgeslagen. Todat deze verstoringen zijn opgelost blijf je last houden van je angst om te falen. Hoezeer jij ook je best doet om je angst te onderdrukken of te verminderen.

Ondanks alles wat je doet om situaties waarin je angst naar boven komt te vermijden.Er is een oplossing om je faalangst snel en eenvoudig op te lossen, namelijk…Klik Nu hier voor oplossingen
om snel je faalangst
aan te pakken

Faalangst Home

Disclaimer

Faalangst Kenmerken Wat is Faalangst Faalangst Therapie
Omgaan Met Faalangst Faalangst Tips Sociale Faalangst
Faalangst Overwinnen Faalangst Reductie Faalangsttraining
Negatieve Faalangst Faalangst Volwassenen Cognitieve Faalangst
Faalangst Symptomen Hulp bij Faalangst Faalangstig Faalangst Behandeling
Motorische Faalangst Examenvrees