Heb je Examenvrees?

Examenvrees oplossen is heel goed mogelijk. In dit artikel geef ik je een aantal tips. Pas deze tips toe en laat los je examenangst snel op.
Jan Heering Faalangst Expert over Examenvrees
Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben Mental Coach en mijn specialisatie is het snel oplossen
van examenangst.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over aanpakken en oplossen van een groot aantal
emotionele klachten, waaronder examenvrees, geschreven.

In mijn praktijk heb ik van velen die last hadden van angst voor examens geholpen om hun angst vlug achter zich te laten.

In het artikel hieronder zal ik je een aantal aanwijzingen geven hoe jij je vrees voor examens kunt terugbrengen. Ik zal daarna ingaan op de eigenlijke oorzaak van je klachten en zal je een oplossing geven hoe jij snel en gemakkelijk voor altijd van je examenvrees af kunt komen.


Examenvrees Tips

Tip 1. Maak een planning
Maak voordat je begint aan de voorbereiding een planning. Maak een overzicht van wat er gedaan moet worden en plan dat alles in. Je weet dan wat er gedaan moet worden en wanneer je dat moet doen. Als gevolg hiervan ben jij in staat om je zonder extra spanning voor te bereiden.

Tip 2. Ga je aan je planning houden
Het is de bedoeling dat jij je gaat houden aan je planning. Merk je dat je bezig bent om afleiding te zoeken en je niet aan je planning aan het houden bent, dan ben je uiteindelijk alleen maar bezig om de spanning op te voeren. Deze spanning heeft tot gevolg dat je examenangst alleen maar groter wordt.

Tip 3. Plan ook ontspanning in
Het gevaar bestaat dat je te weinig tijd neemt om te ontspannen. Hard werken tijdens de voorbereiding is goed, te hard werken echter niet. Neem je te weinig tijd voor ontspanning, dan zal je merken dat jij je niet meer goed kunt voorbereiden.

Las af en toe een onderbreking in. Gebruik zo’n onderbreking om frisse lucht op te doen. Ga bijvoorbeeld een rondje wandelen. Of hardlopen.

Tip 4. Doe niet aan doemdenken
Zie je erg op tegen het examen, dat kan het zo zijn dat je aanhoudend in je gedachten al ziet hoe het fout zal gaan. Mocht je deze doemgedachten hebben, zorg er dan voor dat ze stoppen. Deze gedachten werken alleen maar averechts.


De oorzaak van je examenvrees

De onderliggende oorzaak van je klachten te vinden in onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties kunnen onbewust zijn. Je hebt er dan geen idee van dat je ze hebt en er last van hebt. Als gevolg van de onverwerkte emoties zijn er verstoringen in het in het energiesysteem van je lichaam ontstaan.

Nu moet je weten dat zolang emoties vrij door je energiesysteem kunnen stromen jij je over het algemeen goed voelt. Emoties komen en emoties gaan. Je hebt een positieve stemming en bent vrij van angsten.

Treden er echter verstoringen op in je energiesysteem, dan krijg je last van klachten zoals angsten.

Het is dus van belang dat je gaat beseffen dat je examenvrees, de doemgedachten en het uitstelgedrag ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Door deze blokkades in je energiesysteem heb je keer op keer last van vrees voor examens.

De verstoringen in je energiesysteem zijn dan ook de reden waarom het onderdrukken van je klachten niet lukt.

Er is een oplossing om examenvrees snel aan te pakken, namelijk ………..


Klik Nu hier voor oplossingen
voor examenvrees oplossen

Faalangst Home

Disclaimer

Faalangst Kenmerken Wat is Faalangst Faalangst Therapie
Omgaan Met Faalangst Faalangst Tips Sociale Faalangst
Faalangst Overwinnen Faalangst Reductie Faalangsttraining
Negatieve Faalangst Faalangst Volwassenen Cognitieve Faalangst
Faalangst Symptomen Hulp bij Faalangst Faalangstig Faalangst Behandeling
Motorische Faalangst wikipedia

Zonder Faalangst – Examenvrees